Ispis

Građani - volonteri velikog srca

Datum objave: 26. siječanj 2015..

Građani - volonteri velikog srca

U prostorijama Velike vijećnice Grada Labina uspješno je održana prva edukacija na temu volonterizma za volontere Centra za pomoć starijim osobama Labin „Centar +65“.

.

Radionicu o pravima i obvezama volontera vodio je Alen Halilović predsjednik Udruge Alfa Albona, a uz voditeljicu Centra Tanju Franković, edukaciji je prisustvovalo ukupno 11 volontera. Sudionici edukacije su sa zanimanjem pratili izlaganje predavača o volonterizmu i njegovom značaju u društvu, pravima koja su im zagarantirana Zakonom o volonterstvu, ali i o obvezama koje kao sudionici projekta moraju ispuniti.

Volonteri će ovisno o svom znanju, vještinama ali i željama obavljati poslove njege i pomoći u kući, korisnicima nabavljati namirnice, lijekove i ostale potrepštine, obavljati kućanske poslove (npr. pranje, glačanje, čišćenje, cijepanje drva, uređenje okućnice i sl.), anketirati korisnike programa Centra, sudjelovati u izradi strateškog plana Centra sa djelatnicama Centra i predstavnicima Građanskog odbora, sudjelovati u organizaciji kulturnih i zabavno-sportskih aktivnosti (npr. Olimpijada za osobe treće životne dobi, pjesničke večeri, turniri u kartanju i šahu), pružati će dizajnerske i grafičke usluge i sl.

Trenutno se izrađuju iskaznice za volontere Centra, a ovisno o željama i potrebama volonteri će imati priliku prisustvovati edukacijama o timskom radu, izradi strateškog plana razvoja organizacije i tehnikama dizajna.